www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Karia Suresi'nin İnsanların, 'Her yana dağılmış' pervaneler gibi olacakları gün” ayetinin ebced değeri 1995 tarihini vermektedir



İnsanların, 'her yana dağılmış' pervaneler gibi olacakları gün” Karia Suresi, 4

İnsanların, 'her yana dağılmış' pervaneler gibi olacakları gün” Karia Suresi, 4

Yevme + yekunun +nasu+ kelferaşi+ elmebsus

56 + 86 + 142 + 632 + 1079 = 1995

Ebced değeri= 1995 (şeddesiz) 2045(şeddeli)

1995 senesi; Bosna Hersek savaşının en fazla kan dökülen yılıydı. “Srebrenica Katliamı” 11 temmuz 1995 yılında gerçekleşti. 8300 Müslüman şehit edildi.

4. ayette geçen “HER YANA DAĞILMIŞ PERVANELER” ifadesindeki “FERAŞİ kelimesi KELEBEKLER VE PERVANELER anlamına gelmektedir. BOSNA SAVAŞI’NIN SİMGESİ ise ayette dikkat çekildiği gibi MAVİ KELEBEKLERDİR. Mavi kelebekler, mezarlarda açan çiçekler ile beslenen, kanatları mavi renkli kelebek türüdür.

Sırplar 1992 ve 1995 yılları arası Bosna savaşı sırasında toplu katliamlar düzenlemiş ve naaşların bulunmaması için derin mezarlar kazmışlardır. Ama sonra Uluslararası Adalet Divanı Sırbistan'ın bir soykırımın yaptığına dair bir delil olmadığına hükmetmiştir. Bu karardan Bosna devleti toplu mezarların bulunması için bir komisyon kurmuştur. Bir yıl sonra bazı bölgelerin jeolojik yapılarının değişmiş ve mavi kelebekler belirli bölgelerde yaygınlaşş olması komisyonun ilgisini çekmiştir. Mavi kelebeklerin olduğu bölgelerde kazı çalışmaları yapılmış ve Bosna savaşına ait 300 adet toplu mezarlar bulunmuştur.

Ayette geçen her yana dağılmış kelebekler gibi ifadesi de katliamlarda şehit edilmiş müslümanların toplu mezarlarının bulunduğu yerleri işaret ediyor olabilir. Doğrusunu Allah bilir.

                        

 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ