www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Peygamberimiz (sav) Şam'ın Haresta bölgesindeki olayların Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alameti olduğunu bildirmiştir



Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in ahir zamanda gerçekleşeceğini haber verdiği tüm olaylar Hicri 1400, yani Miladi 1979'dan bu yana birbiri ardına gerçekleşmektedir.

Bu olaylardan biri de Hz. Mehdi (as)'ın çıkış alametlerinden olan, "Haresta köyünün helak edilmesi"dir.

Peygamberimiz (sav) hadis-i şeriflerinde, Şam taraflarında Haresta denen yerde büyük olaylar olacağına işaret etmiştir:

"Şam diyarının merkezinde, Haresta diye isimlendirilen köy helak edilinceye kadar, Hz. Mehdi (as) zuhur etmez." (Mer'iy b. Yusuf b. Ebu Bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar")

Şam yakınlarındaki Haresta köyü toprağın altına girecek... Böyle olunca Mehdi’nin zuhurunu bekleyin. (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s .359)

Büyük Ehl-i Sünnet alimi Suyuti Hazretleri de, Hz. Mehdi (a.s.)'ın çıkış alametlerinden birinin  “Şam’ın Haresta köyünün batması” olduğunu belirterek, bir eserinde Peygamberimiz (sav)'in şu hadisine yer vermiştir:

Şam karyelerinden (köylerinden) Haresta denilen bir köyün batması. Pek çok insanı yok eden bir batma olması...  (Ali Bin Hüsamettin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler - Ahir Zaman Mehdi'sinin Alametleri, s. 44)

Nitekim tam mübarek Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bildirdiği üzere, Suriye'nin Haresta bölgesinde, 2011 yılının Nisan ayından bu yana şiddetli çatışmalar gerçekleşmektedir.

Haresta'daki protesto eylemleri 2011 yılının Nisan ayında başladı. Bu gösterilerin ardından Suriye Silahlı Kuvvetleri bölgeye askeri müdahalede bulundu. Kasım ayına kadar kesintisiz bir şekilde de vam eden çatışmalar, esir tutulan arkadaşlarını kurtarmak isteyen direnişçilerin, Haresta'daki bir askeri üsse yaptıkları saldırı sonucu çok daha şiddetli bir hal  aldı. Suriye Ordusunun tanklarla ve çok büyük bir askeri kuvvetle girdiği bölgede günlerce süren çatışmaların sonunda çok sayıda kişi hayatını yitirdi, binlercesi yaralandı, şehir tanınmaz hale geldi. Haresta'yı kısmen kontrol altına alan askerler binlerce kişiyi gözaltına aldılar.

25 Ocak 2012'de çatışmalar tekrar şiddetlendi. Protesto gösterisi yapan sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açıldı, yüzlerce kişi hayatını yitirdi ve yine binlercesi yaralandı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in 1400 yıl önce haber verdiği bir ahir zaman alametinin daha, tam olarak hadiste bildirildiği şekilde gerçekleşmiş olması çok büyük bir mucizedir. Ortadoğu'da yıllardır bitmek bitmeyen bu çatışmalar, savaşlar, isyanlar ve kargaşa ortamı ahir zamanda mutlaka son bulacak, bölge özlenen huzur ve barışa Hz. Mehdi (as) vesilesiyle ulaşacaktır.

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ