www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Hz. Mehdi (as), fakirleri zengin etmekten hoşlanacaktır



Yerde ve gökte, herkes ondan (Hz. Mehdi (as)’dan) razı olacaktır. Malı, eşit bir şekilde insanlara dağıtacaktır. Muhammed ümmetinin gönlü, zenginlikle dolacaktır. Onun adaleti her yeri kaplayacak ve insanlar arasında Hz. Peygamberin sünnet-i seniyyesi ile muamele edecektir. Hatta birisinden, mala ihtiyacı olan kim varsa çağırmasını isteyecek, o kişi emrini yerine getirdiğinde, sadece bir kişi gelecektir. (El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, Hadis no 9-12)

 

ADNAN OKTAR: “Yerde ve gökte herkes ondan razı olacaktır”, herkes onu sevecektir diyor, hadis. “Yerde ve gökte herkes ondan razı olacaktır.” Başlangıçta değil, sonunda. Gökte ne demek, cinler, melekler hepsi seviyorlar. “Malı eşit bir şekilde insanlara dağıtacaktır.” Fakir sevgisi olacaktır Mehdi (as)’da. Fakirleri zengin etmekten hoşnut olacaktır. Onun için bir zevk haline gelecektir. Fakir bırakmayacak dünyada Mehdi (as). “Muhammed ümmetinin gönlü zenginlikle dolacaktır.” İnsanlar da bir de kendileri cömertler, cömert oluyorlar. “Onun adaleti her yeri kaplayacak”, dünyanın her tarafını kaplayacak, “insanlar arasında Hz. Peygamber’in sünnet-i seniyyesiyle muamele edecektir”, yani Peygamberimiz (sav)’in ahlakı gibi, böyle cömert, sevecen, şakacı, hoşsohbet, güzel, tatlı huylu bir insan olacaktır. “Hatta birisinden mala ihtiyacı olan kim varsa çağırılmasını isteyecek, o kişi emrini yerine getirdiğinde sadece bir kişi gelecektir” diyor. Bakın, bütün dünyadan bir kişi geliyor mal istemeye. Ona da o kadar çok mal veriyorlar ki, bu sefer taşıyamayacağı kadar çok veriyorlar, adam utanıyor, diyor ki, “Muhammed ümmetinin”, diyor “en aç gözlüsü ben miyim?” diyor, “Allah beni affetsin” diyor, geri vermek istiyor, “yok” diyorlar, “öyle şey olmaz, verilen mal geri alınmaz diyorlar, çünkü kaydı düşülmüş artık, geri alamayız” diyorlar.
 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ