www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Hz. Mehdi vasıtasında, aniden vefat edecektir



 

Hz. Mehdi, bu ümmetin vasatı, Hz. İsa da ahiri olacaktır. Vasattan kastedilen, Mehdi’nin Hz. İsa’dan çok az bir süre önce geleceğini ifade etmek içindir. Hz. İsa da, ondan hemen sonra geldiği için ahir olarak vasıflandırılmıştır... Peygamber Efendimiz ‘Nefsim yedi kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, Mehdinin babası Kureyşidir. Eğer istenseydi onu en son ceddine kadar sayardım, çünkü Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır’ buyurmuştur. İbni Ebil Caad da ‘Mehdi 21 veya 22 yıl kaldıktan sonra... 9 yıl adil bir şekilde hükmedecektir’ demiştir. (El-kavlu’l muhatasar fi alamet-il mehdiyy-il muntazar, Hadis no 42)


ADNAN OKTAR: “Hz. Mehdi, bu ümmetin vasatı, Hz. İsa’da ahiri olacaktır. Vasattan kastedilen, Mehdi’nin Hz. İsa’dan çok az bir süre önce geleceğini ifade etmek içindir.” Kaç sene? 30 sene, hadi diyelim 40 sene. ‘Nefsim yedi kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki’ diyor Peygamberimiz (sav). Hep yeminle söylüyor Mehdi (as)’ı. ‘Mehdinin babası Kureyşidir’, Arap’tır, yani seyyiddir. Annesi demiyor, babası diyor. Hangi soydan geleceğini de açık açık söylüyor. Anne tarafından değil, baba tarafından seyyiddir diyor. Anlamadım yok. “Eğer isteseydim, onu en son ceddine kadar sayardım size” diyor, “babasının ismine kadar sayarım size” diyor. Hepsini biliyor Peygamberimiz (sav). Ondan ona ondan ona en son ceddine kadar bütün şeceresini biliyorum, hepsini sayayım isterseniz diyor. ‘Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır.’ Onunla bitiyor İslamiyet, Mehdi’yle. Peygamberimiz (sav) söylüyor. Yobaz takımı bunları böyle ağzı açık, ızdırapla dinliyor. Nefret eder yobazlar Mehdi (as)’dan. Onun için biz de ehli beyt düşmanı bu alçaklara karşı sürekli Mehdi (as)’ı anlatacağız. ‘Hz. Mehdi, İslam’ın sonu olacaktır’, 2021 veya 2022. 9 yıl da adil şekilde dünyaya hakim olacaktır, diyor. Peygamberimiz (sav) 7 veya 9 yıl diyor. Çok net söylemiyor. 7 de olabilir. Feceten diyor Peygamberimiz (sav), aniden vasıtasındayken Allah’a canını teslim eder diyor. Şehit olacak diyor. Bineğindeyken, vasıtasındayken, feceten ani. Bazen hasta yatar insanlar öyle değil, ani, birden, faaliyet halindeyken canını alacak diyor. Fakat 7 veya 9 yıl, ümmet kesin bilemesin diye Cenab-ı Allah 7 ile 9’un arasına koymuş. Çünkü dünya hakimiyeti olduğunda biliyorlar ki Mehdi (as)’ın artık son yılları. Onun için orada da Allah kesin bir şey vermemiş. Ani olması için.
 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ